Maak een idee zo snel mogelijk concreet

Zorg ervoor dat jullie een idee zo snel mogelijk tastbaar maakt of toetst bij de klant. Het is belangrijk dat jullie hetzelfde beeld hebben. Want in de praktijk blijkt dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Door een idee of plan tastbaar te maken, kan je checken of iedereen op dezelfde weg zit of dat het nodig is om bij te schaven.

Neem je klanten mee in het ontwikkelproces. Zorg ervoor dat jullie maken wat de klant graag wil en het liefst zelfs beter. Betrek je klanten in het voortraject en tijdens het productieproces. Het mooie hierbij is dat je dan ook nog eens heel veel waardevolle input krijgt, die jullie meteen kunnen verwerken. En let daarbij ook goed op vragen die klanten stellen of de suggesties die zij hebben. Dit geeft jullie de kans om jullie product of dienst nog beter te maken en helemaal af te stemmen op dat wat jullie klant nodig heeft.

Te vaak blijven hier nog kansen liggen. Dat is zonde en ook niet nodig. Want klanten betrekken, maakt dat jullie met elkaar nog beter worden. Bovendien is het ook nog eens heel erg fijn en leuk om met klanten een product of dienst te ontwikkelen waar jullie hen echt mee helpen.