Hoe krijgen we de dingen wel voor elkaar?

Lukt het even niet? Kijk dan altijd naar oplossingen en mogelijkheden en bepaal met elkaar welke stappen er nodig zijn om daar te komen. Maak ze ook concreet. Benoem wie het gaat doen en wanneer het af is. Plan het in en volg met elkaar op. Bepaal met wat er nodig is.

Committeer je ook aan de uitdaging. Want als je geen onderdeel bent van het probleem, dan ben je dat ook niet van de oplossing. Daarom is het ook belangrijk om altijd naar je eigen aandeel in het geheel te kijken. Wat kan jij doen om het beter te maken. Nu en in deze situatie.

Het is verleidelijk om naar anderen te kijken, maar zelf ben je ook echt een belangrijke schakel. Daag jullie zelf ook uit om niet te blijven in hangen in wat er allemaal niet goed gaat en wat anderen beter of anders hadden kunnen doen. Dat stagneert en demotiveert. Zo kom je niet verder. Dus als je dingen voor elkaar wil krijgen en vooruit wil komen. Focus dan op wat wel kan en wat je daar zelf nu alvast aan kan dan. En bespreek vervolgens samen wat je met het team eraan gaat doen.

Dan ga je meters maken en kom je een stap verder. En onthoud stappen zetten, betekent samen op weg naar vooruitgang. Op deze manier maak je het mogelijk om met elkaar te floreren. Als persoon en als team.