Een essentiële succesfactor bij communiceren over wijzigingen & veranderingen

december 28, 2019 ITCommunications

Iets over veranderingen of wijzigingen in het algemeen. Een verandering (groot en klein) kan voor veel mensen best spannend zijn. Om bijvoorbeeld dan toch die aangepaste werkwijze door te voeren, dan is er een belangrijke of eigenlijk zelfs essentiële succesfactor. Dat is de nut en noodzaak oftewel “waarom“.

Wanneer je de urgentie of noodzaak helder uitlegt, dan vergroot dat het begrip. Het is dan niet dat er zomaar iets gebeurt, maar dat er een heldere reden aan ten grondslag ligt.

Eens of oneens. Leuk of niet leuk. Wanneer de waarom van jullie project of wijziging is uitgelegd, dan vergemakkelijkt dat het de acceptatie. Daarom is het ook altijd handig om hier goed bij stil te staan.